Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Kinezisht :: Mësimi 73 Ushqimi: Produktet e qumështit

Fjalori

Produktet e qumështit
rŭ zhì pĭn 乳制品
Qumësht
niú năi 牛奶
Akullore
bīng qí lín 冰淇淋
Gjalpë
huáng yóu 黄油
Djathë
năi lào 奶酪
Krem
năi yóu 奶油
Ushqimi i ngrirë
bīng dòng shí pĭn 冰冻食品
Kos
suān năi 酸奶
Vezë
jī dàn 鸡蛋