Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Kinezisht :: Mësimi 66 Restorant: Përgatitja e ushqimit

Fjalori

Si është përgatitur kjo?
zhè ge yīng gāi zĕn yàng zhŭn bèi 这个应该怎样准备?
Pjekur
kăo de 烤的
I pjekur në skarë
kăo de 烤的
I pjekur
kăo de 烤的
I skuqur
yóu zhá de 油炸的
Skuqur
chăo de 炒的
I thekur
kăo de 烤的
Gatuar me avull
zhēng de 蒸的
I copëtuar
qiē suì de 切碎的
Kjo është djegur
zhè ge shāo jiāo le 这个烧焦了
Mëngjes
zăo cān 早餐
Drekë
wŭ cān 午餐
Darkë
wăn cān 晚餐
Meze e lehtë
xiăo chī 小吃
Jam me dietë
wŏ zhèng zài jié shí 我正在节食
Unë jam vegjetarian
wŏ shì sù shí zhŭ yì zhĕ 我是素食主义者
Unë nuk ha mish
wŏ bù chī ròu 我不吃肉
Kam alergji ndaj arrave
wŏ duì jiān guŏ guò mĭn 我对坚果过敏