Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Kinezisht :: Mësimi 65 Restoranti: Si është ushqimi?

Fjalori

Kjo është pis
zhè ge shì zāng de 这个是脏的
Mund të më jepni ujë?
nĭ néng zài gĕi wŏ xiē shuĭ mā 你能再给我些水吗?
Kjo ishte e shijshme
tài xiāng le 太香了
Të cilësisë më të mirë
hăo pĭn zhì de 好品质的
A është djegëse?
zhè ge shì là de mā 这个是辣的吗?
Është peshku i freskët?
yú shì xīn xiān de mā 鱼是新鲜的吗?
A janë ata të ëmbël?
zhè xiē shì tián de mā 这些是甜的吗?
I thartë
suān 酸
Ushqimi është i ftohtë
shí wù bù rè 食物不热
Është e ftohtë
zhè ge liáng le 这个凉了