Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Kinezisht :: Mësimi 58 Pazar: Rroba

Fjalori

Vesh numër të madh
wŏ chuān dà hào de 我穿大号的
Mesatar
zhōng háo 中号
I vogël
xiăo hào 小号
A keni një madhësi më të madhe?
nĭ yŏu dà yī diăn de mā 你有大一点的吗?
A keni një madhësi më të vogël?
nĭ yŏu xiăo yī diăn de mā 你有小一点的吗?
Kjo është shumë e ngushtë
zhè ge tài jĭn le 这个太紧了
Më rri mirë
zhè ge zhèng hăo 这个正好
Ku mund të gjej një kostum banje?
nă lĭ yŏu yóu yŏng yī 哪里有游泳衣?
Veshje
yī fu 衣服
Bluzë
nǚ chèn shān 女衬衫
Fustan
lián yī qún 连衣裙
Pantallona të shkurtra
duăn kù 短裤
Unë do ta blej atë
wŏ măi tā le 我买它了
Më pëlqen kjo këmishë
wŏ xĭ huan zhè jiàn chèn shān 我喜欢这件衬衫