Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Kinezisht :: Mësimi 45 Udhëtim: Mbërritja në destinacionin tuaj

Fjalori

Mirë se vini
huān yíng 欢迎
Këtu është pasaporta ime
zhè shì wŏ de hù zhào 这是我的护照
A keni ndonjë gjë për të deklaruar?
nĭ yŏu yāo bào guān de dōng xī mā 你有要报关的东西吗?
Po, unë kam diçka për të deklaruar
shì de wŏ yŏu yāo bào guān de dōng xī 是的,我有要报关的东西
Jo, nuk kam asgjë për të deklaruar
wŏ méi yŏu yāo bào guān de dōng xī 我没有要报关的东西
Unë jam këtu për biznes
wŏ lái zhè lĭ zuò shēng yi de 我来这里做生意的
Unë jam këtu për pushime
wŏ lái zhè lĭ lǚ yóu de 我来这里旅游的
Unë do të jem këtu një javë
wŏ jiāng zài zhè lĭ yī xīng qī 我将在这里一星期
Ku mund ta kërkoj bagazhin tim?
wŏ kĕ yĭ zài nă lĭ lĭng qŭ wŏ de xíng li 我可以在哪里领取我的行李?
Ku është dogana?
hăi guān zài nă lĭ 海关在哪里?
Ju lutem mund të më ndihmoni me çantat e mia?
qĭng nĭ bāng wŏ ná xià bāo, hăo mā 请你帮我拿下包,好吗?
Mund ta shoh biletën tuaj të bagazhit?
wŏ kĕ yĭ kān yī xià nĭ de xíng li lĭng qŭ piào jù mā 我可以看一下你的行李领取票据吗?