Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Kinezisht :: Mësimi 26 Koha: Çfarë dite është kjo?

Fjalori

Çfarë dite është sot?
jīn tiān shì jī háo 今天是几号?
Javën e kaluar
shàng gè lĭ bài 上个礼拜
Muajin e kaluar
shàng gè yuè 上个月
Javën e ardhshme
xià gè lĭ bài 下个礼拜
Muajin e ardhshëm
xià gè yuè 下个月
Vitin e ardhshëm
míng nián 明年
Sonte
jīn wăn 今晚
Mbrëmë
zuó wăn 昨晚
Nesër në mëngjes
míng tiān zăo shang 明天早上
Pardje
qián tiān 前天
Pasnesër
hòu tiān 后天
Fundjavë
zhōu mò 周末