Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Kinezisht :: Mësimi 1 Filloni: Përshëndetje

Fjalori

Përshëndetje
nĭ hăo 你好
Mirëmëngjes
zăo shang hăo 早上好
Mirëdita
xià wŭ hăo 下午好
Mirëmbrëma
wăn shàng hăo 晚上好
Natën e mirë
wăn shàng hăo 晚上好
Si jeni?
nĭ hăo ma 你好吗?
Mirë, faleminderit
wŏ hĕn hăo xiè xie 我很好,谢谢
Po ju?
nĭ ne 你呢?
Mirë se vini
huān yíng 欢迎
Kjo është një ditë e bukur
jīn tiān tiān qì hĕn hăo 今天天气很好
Ju uroj një ditë të mbarë
zhù nĭ yú kuài 祝你愉快
Lamtumirë
zài jiàn 再见
Shihemi më vonë
dāi huì jiàn 待会见
Shihemi nesër
míng tiān jiàn 明天见
Më falni (kur përplaseni me dikë)
dă răo xià 打扰下
Mund t'ju ndihmoj?
yŏu shén me kĕ yĭ bāng zhù nĭ de mā 有什么可以帮助你的吗?