Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Portugalisht :: Mësimi 94 Mjeku: Lëndimi

Fjalori

A keni temperaturë?
Você está com febre?
Po, kam temperaturë
Sim, eu estou com febre
Unë kam pasur një temperaturë qysh dje
Eu estou com febre desde ontem
Ju lutem a mund të thërrisni një mjek?
Você pode chamar um médico?
Kur do të vijë mjeku?
Quando o médico vai chegar?
Më dhemb këmba
Meu pé está doendo
Rashë
Eu caí
Pata një aksident
Eu sofri um acidente
Mendoj se e theva atë
Acho que está quebrado
Regjim shtrati
Repouso na cama
Gjë e ngrohtë për ta vendosur në trup
Almofada de aquecimento (a)
Masë akulli për ftohje në trup
Bolsa de gelo (o)
Hobe
Tipoia (a)
Të duhet të vesh allçi
Você precisa engessar