Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Portugalisht :: Mësimi 93 Mjeku: I sëmurë

Fjalori

Më duhet të vizitohem te mjeku
Eu preciso consultar um médico
A është mjeku në zyrë?
O médico está na sala dele?
Unë nuk ndihem mirë
Eu não me sinto bem
Unë jam i sëmurë
Eu estou doente
Unë kam dhembje stomaku
Eu estou com dor no estômago
Unë kam dhembje në kokë
Eu estou com dor de cabeça
Më duhet të shtrihem
Eu preciso deitar
Më dhemb fyti
Eu estou com dor de garganta
Më vjen si të përzier
Eu estou enjoado
Unë kam alergji
Eu estou com uma alergia
Unë kam diarre
Eu estou com diarreia
Unë jam i trullosur
Eu estou tonto
Unë kam një migrenë
Eu estou com febre