Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Portugalisht :: Mësimi 84 Plazhi: Kujdes ndaj rrymës së nënujshme

Fjalori

Është me rërë plazhi?
A praia tem bastante areia?
A ka roje plazhi?
Tem salva-vidas?
Gjatë çfarë orësh?
Durante que horas?
A është i sigurt për fëmijët?
É seguro para crianças?
Është e sigurt për të notuar këtu?
É seguro nadar aqui?
Mund të notojmë këtu?
Nós podemos nadar aqui?
A është uji i ftohtë?
A água está fria?
Mund të zhytemi këtu pa rrezik?
Nós podemos mergulhar aqui sem perigo?
A ka tërheqje të rrezikshme të dallgës?
Há uma corrente perigosa?
Në çfarë ore është batica e lartë?
Que horas a maré é alta?
Në çfarë ore është batica e ulët?
Que horas a maré é baixa?
A ka një rrymë të fortë?
A correnteza é forte?
Si mund të shkoj në ishull?
Como eu chego à ilha?
A ka ndonjë varkë që mund të na çojë atje?
Algum barco pode nos levar até lá?