Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Portugalisht :: Mësimi 66 Restorant: Përgatitja e ushqimit

Fjalori

Si është përgatitur kjo?
Como é preparado?
Pjekur
Cozido
I pjekur në skarë
Grelhado
I pjekur
Assado
I skuqur
Frito
Skuqur
Salteado
I thekur
Torrado
Gatuar me avull
Cozido a vapor
I copëtuar
Picado
Kjo është djegur
Está queimado
Mëngjes
Café da manhã
Drekë
Almoço (o)
Darkë
Jantar (o)
Meze e lehtë
Lanche (o)
Jam me dietë
Eu estou de dieta
Unë jam vegjetarian
Eu sou vegetariano
Unë nuk ha mish
Eu não como carne
Kam alergji ndaj arrave
Sou alérgico a nozes