Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Rusisht :: Mësimi 96 Mjeku: Marrja e ndihmës

Fjalori

Merrni dy tableta në ditë
Принимайте две таблетки в день
Jeni infermiere?
Вы медсестра?
A jeni ju infermierja (femra)?
Вы медсестра?
A është serioze?
Это серьезно?
Ka ardhur mjeku?
Врач принимает?
Unë nuk e di se çfarë kam
Я не знаю, что со мной
Unë kam humbur syzet e mia
Я потерял очки
A mund të m'i zëvendësoni ato menjëherë?
Можете ли вы заменить их прямо сейчас?
A kam nevojë për recetë?
Нужен ли мне рецепт?
A ka ndonjë farmaci afër?
Есть поблизости аптека?
Më duhet diçka për të ftohurën
Мне нужно что-нибудь от простуды
Faleminderit për ndihmën tuaj
Спасибо за вашу помощь
Sa ju detyrohem juve?
Сколько я вам должен?