Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Rusisht :: Mësimi 94 Mjeku: Lëndimi

Fjalori

A keni temperaturë?
Есть ли у вас температура?
Po, kam temperaturë
Да, у меня жар
Unë kam pasur një temperaturë qysh dje
Меня лихорадит со вчерашнего дня
Ju lutem a mund të thërrisni një mjek?
Не могли бы вы вызвать врача?
Kur do të vijë mjeku?
Когда придет врач?
Më dhemb këmba
У меня болит нога
Rashë
Я упал
Pata një aksident
Я попал в аварию
Mendoj se e theva atë
Мне кажется, я ее сломал
Regjim shtrati
Постельный режим
Gjë e ngrohtë për ta vendosur në trup
Грелка-подушка
Masë akulli për ftohje në trup
Пузырь со льдом
Hobe
Повязка
Të duhet të vesh allçi
Вам необходима гипсовая повязка