Mësim fjalori Karta për të mësuar Lojë me kombinime Loja kryq dhe zero Lojë me përqendrim Lojë me dëgjim

Rusisht :: Mësimi 84 Plazhi: Kujdes ndaj rrymës së nënujshme

Fjalori

Është me rërë plazhi?
А пляж песчаный?
A ka roje plazhi?
Там есть спасатель?
Gjatë çfarë orësh?
В какие часы?
A është i sigurt për fëmijët?
Это безопасно для детей?
Është e sigurt për të notuar këtu?
Здесь безопасно купаться?
Mund të notojmë këtu?
Здесь можно купаться?
A është uji i ftohtë?
А вода холодная?
Mund të zhytemi këtu pa rrezik?
Нырять здесь безопасно?
A ka tërheqje të rrezikshme të dallgës?
Здесь есть опасный откат прибоя?
Në çfarë ore është batica e lartë?
Когда начинается прилив?
Në çfarë ore është batica e ulët?
Когда начинается отлив?
A ka një rrymë të fortë?
Здесь есть сильное течение?
Si mund të shkoj në ishull?
Как мне попасть на остров?
A ka ndonjë varkë që mund të na çojë atje?
Туда можно попасть на лодке?