Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање

Италијански :: Лекција 1 Почеток: Здраво

Вокабулар

Здраво
Ciao
Добро утро
Buon giorno
Добар ден
Buon pomeriggio
Добра вечер
Buona sera
Добра ноќ
Buona notte
Како си?
Come stai?
Добро, благодарам
Bene, grazie
А ти?
E tu?
Добредојдовте
Benvenuto
Убав ден
È una bella giornata
Имајте пријатен ден
Buona giornata
Збогум
Arrivederci
Се гледаме подоцна
A dopo
Се гледаме утре
A domani
Извинете (кога се судрувате во некого)
Scusa
Може ли да ви помогнам?
Serve aiuto?