Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање

Португалски :: Лекција 92 Одмор: На село

Вокабулар

Во земјата
No campo
Поле
Campo (o)
Штала
Celeiro (o)
Фарма
Fazenda (a)
Земјоделец
Fazendeiro (o)
Трактор
Trator (o)
Небото е прекрасно
O céu está lindo
Има толку многу ѕвезди
Está cheio de estrelas
Полна месечина е
A lua está cheia
Го сакам сонцето
Eu adoro o sol

Повеќе лекции по португалски