Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање

Португалски :: Лекција 89 Одмор: Домашни животни

Вокабулар

Животни
Animais (os)
Дали имате куче?
Você tem cachorro?
Јас сум алергичен на мачки
Sou alérgico a gatos
Имам птица
Eu tenho um pássaro
Зајак
Coelho (o)
Кокошка
Galinha (a)
Петел
Galo (o)
Коњ
Cavalo (o)
Сакам коњи
Eu gosto de cavalos
Кокошки
Galinha (a)
Свиња
Porco (o)

Повеќе лекции по португалски