Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање

Португалски :: Лекција 76 Храна: Пијалаци и храна

Вокабулар

Кафе
Café (o)
Чај
Chá (o)
Безалкохолен пијалак
Refrigerante (o)
Вода
Água (a)
Лимонада
Limonada (a)
Сок од портокал
Suco de laranja
Би сакал една чаша вода, ве молам
Eu gostaria de um copo d’água, por favor
Помфрит
Batata frita
Бонбони
Doce (o)
Чоколадо
Chocolate (o)
Гума за џвакање
Chiclete (o)