Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање

Португалски :: Лекција 22 Луѓе: Девојки и момчиња

Вокабулар

Момче
Menino (o)
Девојка
Menina (a)
Жена
Mulher (a)
Маж
Homem (o)
Дечко
Namorado (o)
Девојка
Namorada (a)
Братучетка
Prima (a)
Братучед
Primo (o)
Тетка
Tia (a)
Тетин
Tio (o)
Сопруга
Esposa (a)
Сопруг
Marido (o)