Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање

Шпански :: Лекција 17 Насоки: По ходникот

Вокабулар

Право напред
Recto
Позади
Atrás
Напред
Al frente
Внатре
Adentro
Надвор
Afuera
Тука
Aquí
Таму
Allá
Долж ѕидот
A lo largo de la pared
Зад аголот
A la vuelta de la esquina
На масата
En el escritorio
Во линијата
En la fila
Долу
Abajo
Горе
Arriba
По ходникот
Al fondo del pasillo