Научете Француски

Слободен Француски лекции

Француски
 наставник

Abelle Monde, Француски наставник

Lille, France


Лекција 1. Почеток: Здраво
Лекција 2. Почеток: Јас зборувам малку
Лекција 3. Почеток: Зборувајте побавно
Лекција 4. Почеток: Ве молиме и ви благодарам
Лекција 5. Почеток: Заменки
Лекција 6. Почеток: Кратки прашања
Лекција 7. Почеток: Јас сум
Лекција 8. Почеток: На пример
Лекција 9. Почеток: Изрази
Лекција 10. Броеви: 0 до 10
Лекција 11. Броеви: 11 до 20
Лекција 12. Броеви: 21 до 30
Лекција 13. Броеви: 10 до 100
Лекција 14. Броеви: 100 до 1000
Лекција 15. Броеви: 1000 до 10.000
Лекција 16. Насоки: Дојди тука
Лекција 17. Насоки: По ходникот
Лекција 18. Насоки: Каде?
Лекција 19. Бои
Лекција 20. Луѓе: Членови на семејството
Лекција 21. Луѓе: Семејни односи
Лекција 22. Луѓе: Девојки и момчиња
Лекција 23. Луѓе: Пријатели
Лекција 24. Време: Денови од седмицата
Лекција 25. Време: Месеци од годината
Лекција 26. Време: Кој ден е?
Лекција 27. Време: Колку е часот?
Лекција 28. Време: Состаноци
Лекција 29. Времето и годишни времиња
Лекција 30. Спротивности: Големи / мали
Лекција 31. Спротивности: Лесно / тешко
Лекција 32. Спротивности: Ладно / топло
Лекција 33. Спротивности: Бавно / брзо
Лекција 34. Спротивности: Повеќе / помалку
Лекција 35. Спротивности: Стара / нова
Лекција 36. Тело: Глава
Лекција 37. Тело: Лице
Лекција 38. Тело: Горниот дел од телото
Лекција 39. Тело: Долниот дел од телото
Лекција 40. Патување: Аеродром
Лекција 41. Патување: Во авион
Лекција 42. Патување: Заминување и пристигнување
Лекција 43. Патување: Каде е мојот багаж?
Лекција 44. Патување: Каде ќе одите?
Лекција 45. Патување: Пристигнување на вашата дестинација
Лекција 46. Хотел: Пријавување
Лекција 47. Хотел: Неопходни работи
Лекција 48. Хотел: Резервации за хотелска соба
Лекција 49. Хотел: Време е да се оди
Лекција 50. Хотел: Изрази за итни случаи
Лекција 51. Околу градот: Места
Лекција 52. Околу градот: Каде е?
Лекција 53. Околу градот: На улица
Лекција 54. Околу градот: Во бар
Лекција 55. Околу градот: Транспорт
Лекција 56. Место: Места
Лекција 57. Референци: Покажете ми
Лекција 58. Референци: Облека
Лекција 59. Референци: Повеќе облека
Лекција 60. Референци: Накит
Лекција 61. Референци: Продажба
Лекција 62. Ресторан: Наоѓање на ресторан
Лекција 63. Ресторан: На ​​маса
Лекција 64. Ресторан: Порачување на храна
Лекција 65. Ресторан: Како е храната?
Лекција 66. Ресторан: Подготовка на храна
Лекција 68. Ресторан: Плаќање
Лекција 69. Храна: Бакалница
Лекција 70. Храна: Овошје
Лекција 71. Храна: Зеленчук
Лекција 72. Храна: Повеќе зеленчук
Лекција 73. Храна: Млечни производи
Лекција 74. Храна: Месо
Лекција 75. Храна: Во пекарница
Лекција 76. Храна: Пијалаци и храна
Лекција 77. Храна: Морска храна
Лекција 78. Храна: Мирудии
Лекција 79. Храна: Количини и садови
Лекција 80. Плажа: Сончање
Лекција 81. Плажа: Нешта за носење на плажа
Лекција 82. Плажа: Морски животни
Лекција 83. Плажа: Ајде да одиме на пливање
Лекција 84. Плажа: Внимавај на подводното струење
Лекција 85. Плажа: Сакам да се сончам
Лекција 86. Одмор: Работи што сакам да ги правам
Лекција 87. Одмор: Ми треба
Лекција 88. Одмор: Основни активности
Лекција 89. Одмор: Домашни животни
Лекција 90. Одмор: Диви животни
Лекција 91. Одмор: Инсекти
Лекција 92. Одмор: На село
Лекција 93. Докторот: Болен
Лекција 94. Докторот: Повреда
Лекција 95. Докторот: Разговор со лекар
Лекција 96. Докторот: Барање помош
Лекција 97. Канцеларија: Опрема
Лекција 98. Канцеларија: Материјали
Лекција 99. Канцеларија: Биро
Лекција 100. Канцеларија: Мебел
Лекција 101. Вработување: Аплицирање за работа
Лекција 102. Вработување: Барање работа
Лекција 103. Вработување: Користење на интернет
Лекција 104. Вработување: Сурфање на интернет
Лекција 105. Вработување: Термини за навигација
Лекција 106. Вработување: Внесување на податоци
Лекција 107. Компјутер: Делови
Лекција 108. Компјутер: Термини поврзани со Е-пошта
Лекција 109. Компјутер: Жаргон